Wat is One Way Vision Folie en waar wordt het voor gebruikt?

One way vision folie: geen inkijk, wel zicht naar buiten

Door de geperforeerde structuur van One way vision folie, waarbij 60% dicht is en 40% uit gaatjes bestaat, is het met deze folie mogelijk je privacy te verhogen met behoud van het zicht naar buiten.

Ideaal voor auto’s

Wanneer het zicht van binnen naar buiten niet belemmerd mag worden is deze folie dé oplossing. Daardoor is deze uitermate geschikt voor auto’s. One way vision folie beperkt het zicht naar buiten nauwelijks, terwijl het zicht naar binnen is bijna nihil is en bovendien vergroot je het te beletteren oppervlak aanzienlijk. Zeker bij personenauto’s is de vrije ruimte aan de achterzijde van de auto vaak beperkt, dus is One way vision folie een welkome aanvulling.

Hoe werkt het One way vision effect?

Met de zwarte achterzijde van de One way vision folie negeert het menselijk oog de donkere gaatjes en legt het de focus op de heldere kleuren en prints aan de voorzijde. Eigenlijk houdt deze folie je hersenen voor de gek en kijk je als het ware dwars door de folie heen. Op die manier is zicht naar buiten mogelijk, zonder dat er sprake is van inkijk naar binnen. Hou bij het maken van het ontwerp rekening met het feit dat prints op One way vision folie er vaak minder krachtig uitzien, doordat de folie voor 40% uit gaatjes bestaat. Verhoog daarom het contrast met 10 tot 20%. Voor het beste printresultaat maak je gebruik van heldere kleuren zonder kleine teksten en andere details.

Tip: Licht speelt een grote rol bij het one way vision effect van de folie. Voor het juiste resultaat moet het licht aan de zichtzijde helderder zijn dan aan de plakzijde, de doorkijk zijde. Dat geldt ook voor ‘s nachts.

Benieuwd hoeveel uw beletteringsproject gaat kosten?

Vraag een vrijblijvende offerte aan

inclusief een gratis ontwerp op maat