Veelgestelde vragen

Er ontstaan rondom het beletteren van auto’s, vrachtwagens en ander materiaal vaak vragen. De meest gestelde vragen staan hier onder op een rij.

 

Hoelang duurt het voordat mijn auto kan worden beletterd?

Dit is afhankelijk van een aantal factoren. In de meeste gevallen kan de belettering binnen de 5 dagen na uw goedkeuring op het ontwerp worden uitgevoerd.

Mag ik met mijn auto die beletterd is door de autowasstraat / carwash?

Jazeker, het vinyl wat wij gebruiken is van topkwaliteit. Wij werken uitsluitend met A-merken vinyl waaronder bijvoorbeeld Avery en 3M. Hierdoor is de belettering na twee weken weer- en carwash bestendig. Beletterde voertuigen mogen echter nooit met een stoomcleaner gereinigd worden. Indien er met een hogedrukspuit gereinigd wordt dan mag dit alleen als u op geruime afstand (100cm) vanaf het voertuig spuit. Tevens dient u in dat geval geen scherpe hoek aan te houden tijdens het spuiten. U kunt hierbij de belettering namelijk wel beschadigen. Lees onze wasvoorschriften om jarenlang plezier van uw belettering te houden.

Moet mijn auto met een speciaal product schoongemaakt worden voor de belettering?

Nee, wij behandelen het oppervlak waar de belettering op moet komen met een ontvetter, zodat er geen vuil onder de sticker aanwezig zal zijn. Het is wel aan te raden om de auto vooraf enkel met water te wassen. Dit kan ook in de carwash met het goedkoopste reinigingsprogramma. Absoluut geen hotwax programma gebruiken voordat de belettering wordt aangebracht.

Hoelang duurt het om mijn auto te beletteren?

De belettering wordt vooraf geproduceerd. Het enige wat dan nog moet gebeuren is het beletteren zelf.
Hoe lang we daar mee bezig zijn hangt o.a. af van het gekozen ontwerp. In de meeste gevallen kan de belettering echter binnen 1 dag worden uitgevoerd.

Kan ik de belettering ook zelf plakken?

Ja. U kunt (afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het ontwerp) de stickers ook zelf plakken. U kunt hiervoor eventueel een offerte aanvragen waarbij u aangeeft dat u de stickers zelf gaat plakken. Houd er in dat geval wel rekening mee dat wij geen garantie geven op stickers die u zelf plakt. Sommige disciplines vereisen een bepaalde vaardigheid en kennis om deze goed te kunnen uitvoeren. Auto’s beletteren is een vakmanschap en lijkt vaak makkelijker dan dat het daadwerkelijk is.

Kunnen jullie de belettering ook bij ons op locatie uitvoeren?

Ja! Dit is mogelijk en dat maakt autobelettering.nl uniek. Wij werken in de meeste gevallen op locatie.
Wij zijn in elke regio actief en kunnen daardoor de belettering bij u uitvoeren. Indien de mogelijkheid bestaat geven wij er altijd de voorkeur aan om de auto binnen te plakken. In sommige gevallen kan dit echter ook buiten. De minimale verwerkingstemperatuur om te kunnen beletteren is 12 graden. Tevens is het noodzakelijk dat er een mogelijkheid is om stroom te kunnen gebruiken.

Kan ik de kleuren op voorhand bekijken, alvorens ik bestel?

Ja. Wij kunnen indien gewenst samples opsturen. Wij zullen uiteraard te allen tijde zoeken naar het type en de kleur folie die het beste bij uw ontwerp aansluit.

Ik heb op mijn auto al belettering zitten, maar wil deze verwijderen. Hoe kan ik deze eenvoudig verwijderen?

U kunt de belettering hiervoor het beste warm maken (bijvoorbeeld met een verfbrander). Zodra de folie warm is kan je de stickers er meestal afhalen. Let hierbij wel op dat u niet te lang op een plek blijft föhnen en zo de lak te warm maakt. Schade is zo gemaakt! Indien u wenst, maken wij een offerte op maat voor het verwijderen van uw belettering.

 

 

 • U bepaalt waar de belettering wordt aangebracht!

  Heeft u geen tijd om uw auto op een van onze locaties te brengen?
  Geen probleem! Indien gewenst beletteren wij zonder meerkosten op de door u aangegeven locatie.

 • Voor het maken van het ontwerp rekenen wij geen kosten!

  Onze ervaren ontwerpafdeling denkt graag mee om zodoende het maximale resultaat binnen uw budget te behalen. Geheel kosteloos werken wij net zo lang aan een ontwerp totdat het volledig bij uw wensen aansluit!

 • 6 jaar garantie op zowel de folie als het aanbrengen ervan!

  Autobelettering.nl heeft ruime ervaring in het beletteren van auto’s. Onze medewerkers brengen de belettering met zorg aan en bovendien werken wij alleen met de hoogste kwaliteit autostickervinyl (o.a. 3M / Avery) waardoor wij jarenlange garantie geven

Benieuwd hoeveel uw beletteringsproject gaat kosten?

Vraag een vrijblijvende offerte aan

inclusief een gratis ontwerp op maat